Trump és a (Z)űrhaderő - avagy a hogyan tegyük nagyon nevetségessé Amerikát
2020. május 17. írta: Antal Tibor (Elnök)

Trump és a (Z)űrhaderő - avagy a hogyan tegyük nagyon nevetségessé Amerikát

Ez a hozzászólás offtopic lesz, de nem bírtam megállni, hogy ne írjam meg. Ma ránéztem erre a "zászlóra":

 

 

 

 

 

 

 

És nem bírtam visszafogni a döbbent felszisszenést. Azért a Star Trek logóit, jelképeit ilyen arcátlanul ellopni - Gene Roddenberry emlékét így meggyalázni, azért ez felér egy sértéssel. Elvégre, a szerzői jogot még az USA kormánya sem jogosult megsérteni, így - ha nem is adatvédelmi és személyiségi jogi - de szerzői jogi értelemben ez a "zászló" amellett, hogy komplett röhejessé teszi a Stargate módjára terepszínű ruhába öltöztetett űrhaderőt - hát most Trump világgá kürtölte (Trump-et), hogy hová vezet az, amikor a nacionalista érzelmek a világuralomra törnek.

Ez a zászló ugyanis az arculcsapása mindannak, amit az űr békés felhasználása eddig jelentett, ahogy annak is, hogy vajon miért akar az ENSZ-ből felállni az USA. A Star Trek tiszteletből hivatkozott az USA mindenkori zászlóshajójára (Enterpise), de mindig hangoztatta a kutató békés jelleget. Ennek megfelelően feltételezhető, hogy csak azért nem feketébe öltöztették ezek után ezt a marionett haderőt, mert valaki talán csak megsúgott annyit nekik, hogy bizonyos történelmi okokból az nem biztos, hogy szerencsés lenne. Ugyanakkor a fekete-fehér kalóz zászló elrendezés azért csak elárulja azt, hogy miről szól ez az egész cirkusz, az agresszivitásról.

Éppen ezért nem csodálkoznék azon sem, ha a szerzői jogok tulajdonosai pert akasztanának az USA nyakába, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a Star Trek franchise-ba egyszerűen nem fér bele az a kép, amiért és ahogyan Trump létrehozta ezt a gyalázatot. Szó se róla, lesz mit eltakarítani utána.

A fentiek természetesen nem tartoznak a GDPR tárgyába, de jogvédelem kapcsán azért csak eszembe jut, hogy ilyet sem lehet büntetlenül csinálni. Legalábbis, nagyon remélem, hogy a jövőben nem úgy kell ránéznem egy Star Trek filmre, vagy sorozatra, hogy undorodjak ettől a zászlótól és ami mögötte áll.

Jelen bejegyzés a szerző magánvéleményét tükrözi.

süti beállítások módosítása